Αρωματικά Σιδερών Logo

Αρωματικά Σιδερών

Αρωματικά Φυτά

..παντρέψαμε την παράδοση με το σήμερα..

Λεμονοθύμαρο

Κάναμε πράξη τις δικές σας ανάγκες κι επιθυμίες. Είμαστε ευτυχείς και χαρούμενοι, που πρώτοι στην Πατρίδα μας ξεκινήσαμε την εντατική καλλιέργεια του Λεμονοθύμαρου. Δεν μας φοβίζουν οι πολύ μικρές αποδόσεις του. Είναι ένα ιδιαίτερο αρωματικό και φαρμακευτικό φυτό, που άξιζε τον κόπο να το εντάξουμε στα προϊόντα μας.

Το Λεμονοθύμαρο είναι ένας πολυετής αειθαλής και αρωματικός θάμνος, που συγγενεύει με το θυμάρι με αισθητή όμως τη διαφορά του, τόσο στη μυρωδιά όσο και στην όψη. Το άρωμα του θυμίζει περισσότερο αυτό του λεμονιού. Το φύλλα του είναι μικρά και σε αποχρώσεις του πράσινου και του κίτρινου.

Λεμονοθύμαρο

Χρήσεις

Αν και η χρήση του στη μαγειρική είναι λιγότερο διαδεδομένη από ότι αυτή του θυμαριού, αποδίδει ισάξια και ίσως καλλίτερα αποτελέσματα, που θα σας καταπλήξουν.

Μπορεί να συνδυαστεί άριστα σχεδόν με όλα τα ψητά κρέατα, τα ψάρια και τα φαγητά φούρνου. Καταναλώνεται άνετα και ως ρόφημα όπως το Θυμάρι, η Ρίγανη κλπ.

Είναι ένα ιδιαίτερο και γευστικό ρόφημα, με πολλές χρήσιμες φαρμακευτικές ιδιότητες.

Βοτανικές Ιδιότητες

Ως αφέψημα το Λεμονοθύμαρο είναι ένα πολύ καλό προληπτικό αντιβιοτικό σε επιδημίες γρίπης, καθώς ανακουφίζει από τα συμπτώματα της γρίπης και λειτουργεί στον οργανισμό μας ως τονωτικό του ανοσοποιητικού και του νευρικού μας συστήματος.

Βοηθάει στην σωματική και πνευματική κατάπτωση (ατονία), στο άγχος, στην ημικρανία στην πέψη λιπαρών τροφών. Θεωρείται ότι αυξάνει την πνευματική διαύγεια (γιατρός Valnet), τονώνει τα νεύρα και δυναμώνει την καρδιά.

Τέλος θεωρείται ως ισχυρό αντισηπτικό του εντέρου, του γεννητικού-ουροποιητικού συστήματος και των πνευμόνων.