Αρωματικά Σιδερών Logo

Αρωματικά Σιδερών

Αρωματικά Φυτά

..παντρέψαμε την παράδοση με το σήμερα..

Θυμάρι

 

Το Θυμάρι μας αποξηραίνεται στα ξηραντήρια μας με απόλυτα φυσικό τρόπο, και διατηρεί αναλλοίωτα τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά, όπως το χρώμα του, το άρωμα του και την θαυμάσια γεύση του.

 

Τα μέρη που χρησιμοποιούνται, είναι τα φύλλα και οι ανθοφόρες κορφές του.

Θυμάρι

Χρήσεις

Το Θυμάρι ξεκίνησε από την Πατρίδα μας και τείνει να κατακτήσει τις κουζίνες ολόκληρου του κόσμου, καθώς με το έντονο άρωμα και τη ιδιαίτερη του γεύση αρωματίζει κρέατα, ψάρια, λάδια, ελιές, ξίδια, σαλάτες και τουρσιά.

Μπορούμε άφοβα με το θυμάρι να νοστιμίσουμε όλα τα τυριά, τα νερόβραστα λαχανικά, πίτες, σούπες και σάλτσες, κρέατα, πουλερικά και ψάρια, αρκεί να θυμόμαστε πως ξερό το θυμάρι είναι πολύ πιο έντονο από το νωπό, γι’ αυτό η χρήση του πρέπει να γίνεται με φειδώ.

Βοτανικές Ιδιότητες

Είναι φυσικό τονωτικό σε περιπτώσεις σωματικής και πνευματικής κατάπτωσης, άγχους και κατάθλιψης. Βοηθά στην διαύγεια πνεύματος και στην πέψη λιπαρών τροφών.

Το ζεστό ρόφημα θυμαριού είναι αποτελεσματικό και κατευναστικό σε περιπτώσεις κρυολογήματος, βρογχίτιδας, αμυγδαλίτιδας, βήχα, άσθματος, γαστρίτιδας, κρυώματος της κοιλιάς συνοδευόμενη από διάρροια, διάρροιας δηλητηριάσεων και πυρετού.