Αρωματικά Σιδερών Logo

Αρωματικά Σιδερών

Αρωματικά Φυτά

..παντρέψαμε την παράδοση με το σήμερα..

Τσάι του Βουνού

    Είμαστε παγκοσμίως οι πρώτοι, που καθιερώσαμε την διαλογή και τυποποίηση του Βουνίσιου Τσαγιού με βάση το μέγεθος του ανθοφόρου του βλαστού.

    Εργασία χρονοβόρα, κουραστική και δαπανηρή αφού απαιτούνται πολλά κι εξειδικευμένα εργατικά χέρια. Αποτέλεσμα αυτής της εργασίας αποτελεί ο κωδικός Τσάι του Βουνού (ανθός) και ο κωδικός Τσάι του Βουνού (ματσάκι).

    Ο κωδικός Τσάι (ανθός) που είναι μόνο ανθός, αποτελεί την κορωνίδα μας. Πρωτοπορεί και διακρίνεται για την υπέροχη γεύση του, το δυνατό του άρωμα και το φυσικό του χρώμα.

    Ο κωδικός Τσάι (ματσάκι) δεν διαφέρει σε τίποτε από τον ανθό. Η διαφορά τους έγκειται αποκλειστικά και μόνο στο μέγεθος του ανθοφόρου βλαστού.

    Υπογραμίζουμε ότι τα φυτά μας είναι μοναδικά στην Πατρίδα μας, αφού είναι δημιουργήματα δικά μας. Προήλθαν από φυσική γονιμοποίηση διαφόρων ενδημικών ποικιλίων της Ελλάδας, μετά από 8 χρόνια εργασίας, στα φυτώρια μας.

Τσάι του Βουνού
Τσάι του Βουνού

Χρήσεις

    Το Τσάι του Βουνού εκτός του ότι είναι ένα υπέροχο, φυτικό και υγιεινό ρόφημα, τελευταία χρησιμοποιείται στην μαγειρική, στην ζαχαροπλαστική και στην αρτοποιεία.

Βοτανικές Ιδιότητες

    Το Τσάι του Βουνού επιδρά ευεργετικά σε κρυολογήματα, σε φλεγμονές του ανώτερου αναπνευστικού, και στην καταπολέμηση της δυσπεψίας και των γαστρεντερικών διαταραχών. Θεωρείται αντισπασμωδικό, αναλγητικό, επουλωτικό, αντιοξειδωτικό και αγχολυτικό.

    Τα τελευταία χρόνια το Τσάι του Βουνού βρίσκεται στο επιστημονικό μικροσκόπιο με στόχο την εξακρίβωση της θετικής του επίδρασης στον οργανισμό. Διάφορες ιατρικές μελέτες υποστηρίζουν ότι το Τσάι του Βουνού προλαμβάνει και θεραπεύει την νόσο του μέλλοντος, το Αλτσχάϊμερ.

    Σημειώνεται ότι το Τσάι του Βουνού (σε αντίθεση με τα υπόλοιπα τσάγια) δεν έχει καμία διεγερτική δράση και μπορεί άνετα να καταναλώνεται και το βράδυ πριν τον ύπνο.